20.4.2010 – Recept na párky na tmavém pivu

2010
06.19

Už jste někdy ochutnali bezinkové pivo? František Richter vaří výborné!
Už jste někdy ochutnali bezinkové pivo? František Richter vaří výborné!

Na rozjezd jednoduchý recept na večeři pro milovnice a milovníky piva…

Párky na tmavém pivu

Suroviny:

* 1 kg silnějších párků

* 300 ml tmavého piva (černým to můžete zapíjet)

* 3 cibule

* 2 pálivé papriky

* 200 ml ostrého kečupu

* 4 lžíce sójové omáčky

* 4 lžíce oleje

* lžíce worcesterové omáčky

* lžíce škrobové moučky (Solamyl)

* lžička provensálského koření

* sůl

Příprava:

Oloupanou cibuli jemně nasekáme, smícháme s kečupem, sójovou a worcesterovou omáčkou, olejem, kořením a trochou soli a na závěr vmícháme škrobovou moučku rozmíchanou v pivu. Párky z vrchní strany úhlopříčně nařízneme do šachovnice, naskládáme do zapékací mísy nebo hlubšího pekáčku, obložíme je očištěnými paprikami nakrájenými na kolečka, zalijeme připravenou omáčkou a pečeme asi 30 minut v troubě vyhřáté na 200 °C. Podáváme s pečivem. Celkem vám to bude trvat asi 50 minut a stojí to za to! Dobrou chuť!

Příspěvky k tématu:

  • 20.4.2010 – Recept na párky na tmavém pivu
  • 24.4.2010 – Patnáctá a šestnáctá hádanka
  • 28.3.2010 – Recept na pivní guláš
  • 17.3.2010 – Kolo pivních chutí a vůní
  • 7.3.2010 – Čeští muži jsou nejgalantnější v Evropě!!!
  • Your Reply

    You must be logged in to post a comment.