28.3.2010 – Recept na pivní guláš

2010
03.28

Pivní guláš (od babi a dědy z Brna)

Suroviny:

* 350 g cibule

* 700 g hovězí kližky

* 3 lžičky sladké papriky

* sůl

* 3 stroužky česneku

* 1 lžíce plnotučné hořčice

* 2 dl světlého piva

* hladká mouka

* sádlo

* voda

Na přípravu tohoto guláše budete potřebovat hovězí maso...

Na přípravu tohoto guláše budete potřebovat hovězí maso...

Příprava:

Na lžíci sádla necháme zhnědnout drobně nakrájenou cibulku. Přidáme na kostky nakrájené maso a necháme takzvaně zatáhnout (počkáme, dokud nezíská šedou barvu). Potom zalijeme přibližně 1 litrem vody a dusíme asi 40 minut. Po této době by mělo být maso téměř měkké a voda vyvařená na hustý sos. Přidáme papriku, česnek, hořčici a sůl, podlijeme pivem a dusíme ještě 15 minut, ale pečlivě hlídáme, aby se guláš nepřipaloval. Jakmile je maso pěkně měkké zaprášíme moukou, zalijeme požadovaným množstvím vody a krátce provaříme. Podáváme s čerstvým chlebem (nebo si prostě dejte přílohu, na  kterou máte chuť).

Čestvý chléb jako příloha k pivnímu guláši je ideální!

Čestvý chléb jako příloha k pivnímu guláši je ideální!

Your Reply

You must be logged in to post a comment.