0. kapitola – obsah
11.25
Pivo jako křen – Obsah
1. kapitola – Na počátku byl džbán s obilím. Nebo s chlebem? Pivo, nebo kaše? Sumerové, Babylon, středověk. Zákon o čistotě piva. František Ondřej Poupě.
2. kapitola – Plzeňské pivo. Kalhotová zkouška. Voda – základ dobrého piva.
3. kapitola – Začíná se vařit pivo. Varna, spilka. Slad a jak ho ošálit.
4. kapitola – Přidáváme chmel a kvasnice. Co je spodní a svrchní kvašení? Desítka a dvanáctka.
5. kapitola – Co se děje s pivem, když se uvaří. Scezení, chlazení, ležácké sklepy.
6. kapitola – Co vlastně pijeme? Druhy piv a jak je poznat.
7. kapitola – Spodně kvašená piva – plzeňský styl, bocky, märzny, silné speciály
8. kapitola – Svrchně kvašená piva
9. kapitola – Spontánně kvašená piva, kouřová piva, weipi, hausbiery a další rarity
10. kapitola – Má pivo pozitivní, nebo negativní vliv na náš organismus?
11. kapitola – Jak poznat správnou chuť piva a jak pivo vychutnávat
12. kapitola – Pivní sorty a styly. Existuje globální pivní styl?
13. kapitola – Barva, pěna, chuť, vůně, dozvuk piva
14. kapitola – Ležák, sklepní pivo, březňák
15. kapitola – Tmavá a polotmavá piva: kölsch, alt, ale, stout
16. kapitola – Bock, weissbier, kouřové pivo
17. kapitola – Belgická piva: trapistická piva, bière blanche, lambic, faro, kriek
18. kapitola – Belgická piva II: framboise, ale, amber a red ale, grand cruz, biere de gard
19. kapitola – Britská piva: IPA, ale, porter, stout
20. kapitola – Americká piva
21. kapitola – Paštika či sýr s marmeládou a jiné speciality k pivu
22. kapitola – Míchané pivní nápoje: od radlera k pivnímu fizzu
23. kapitola – Pivo a krása
24. kapitola – Pivní kuriozity
Speciální příloha: Vaření piva doma (ta je k dispozici pouze v tištěné verzi knihy)