Kontakty

2010
02.06

Napište mi!

Ráda si přečtu vaše postřehy – co zde chybí,  co přebývá, kde se objevila nepřesnost, abych ji mohla rychle opravit…

Ať vím, že stránky žijí a mají své čtenáře. :o

Děkuji

Jolana Nováková

jolana.novakova@rozhlas.cz


A pro osvěžení – o čem se v knize Pivo jako křen dočtete? Například:

-         kdy a odkud přišlo pivo na naše území, jak vypadalo, jak chutnalo a z čeho se vařilo

-         proč se do něj přidávali hadí kůže, žáby, netopýři nebo jedovaté byliny

-         kdo dal u nás pivovarnictví ten správný základ

-         kolik pivovarů pak vzniklo a kolik věder piva se v nich uvařilo

-         co byla takzvaná kalhotová zkouška

-         co je duší a srdcem celého pivovaru

-         co může podpořit chuť na pivo a radost z něj

-         jak dlouhý je život piva

-         co mají společného chmel a konopí

-         co se stane, když se pivo pokusíme uvařit doma

-         co je vlastně ležák a jaká je jeho typická chuť

-         kolik druhů piva známe a jak se dělí podle způsobu kvašení

-         zda pijete své pivo ze správné sklenice

-         co má s pivem společného pšenice a proč některé voní po ovoci

-         jak vzniká kouřové pivo a jestli může být pivo i kyselé

-         je pivo zdravé? Pokud ano, které a v jakém množství…

-         jak poznáme správnou chuť piva a jak ho vychutnávat

-         jakou mají mít barvu, vůni, chuť a dozvuk ležáky, tmavá piva, speciály, kölsche, alty, stouty, weissbiery, belgická a mnohá další piva

-         které dobroty se k pivu hodí a že to nemusí být jen knedlo-vepřo-zelo

-         jak proniknout do světa pivních koktejlů

-         jak díky pivu zkrásnět

-         pouze v tištěné verzi knihy najdete Speciální přílohu: Vaření piva doma (z jakých surovin pivo uvařit, jaké technické zařízení si musíme opatřit nebo vyrobit, technologie vaření piva, podrobný jednoduchý recept na 10 litrů ležáku, recepty na 20 litrů ležáku, weissbieru, březňáku, pivního speciálu a bocku, výpočet obsahu alkoholu, pivo a zákon)

To a mnohem víc na stránkách knihy Pivo jako křen. K tomu pěkné fotky Vladimíra Jozy… Zkuste to! :o

No comments.