Lidé
01.16
Jolana Nováková
4.10.1966 v Mladé Boleslavi
Vystudovala gymnázium a pedagogickou fakultu UK v Praze. Po mateřské dovolené (má jedenadvacetiletou dceru Dominiku) prošla konkurzem v regionální rozhlasové stanici, do které nastoupila. Následovala cesta do Prahy, do Českého rozhlasu, kde na Regině (předtím Regionu) působila jako moderátorka a autorka pořadů 9 let. Teď je redaktorkou publicistiky na stejné stanici.
Má za sebou sérii autorských hodinových pořadů Hudební abeceda, Víkendová siesta (povídání se známými osobnostmi o životě a práci), byla moderátorkou hudebního Mikrofóra, vyrobila seriál pořadů o vínu Červený a bílý I. a II. , o pivu Vyvalte sudy a o lihovinách Palírna (všechny tři získaly ocenění na mezinárodním festivalu gastronomických pořadů Znojemský hrozen) a o šumivých vínech a sektech Bublinky – z druhého jmenovaného seriálu vzešla kniha Pivo jako křen! Je autorkou a moderátorkou mnoha rozličných pořadů (viz regina.rozhlas.cz). Dokumenty vyrábí pro ČRo Dvojku.
Má ráda legraci, přírodu, sport, umění, dobré lidi a především svou rodinu. Také dobré jídlo, zajímavá piva a vína. Často se s ní setkáte v hledištích divadel a kin. Miluje výlety do okolí na kole i pěšky, jízdu na kolečkových bruslích a posezení v zahradních restauracích a kavárničkách (při nepřízni počasí v nezahradních).
František Richter
29.6.1964 v Praze
váží 106 kg a měří 186 cm
V roce 1986 odešel do Německa, žil v Mnichově a zabýval se 8 let dodávkami srdečních chlopní – jako jediný v Mnichově je připravoval k operacím. Po vyčerpávajících letech (šlo o životy lidí, o vteřiny, a to kdykoli ve dne nebo v noci) v roce 1994 změnil obor – zamiloval se do vaření piva, proto také hodně cestoval, aby získal co nejvíce znalostí a vědomostí, ochutnával piva v Evropě i za oceánem, rozšiřoval si obzory, zapisoval poznatky a sesbíral 125 receptů na různé druhy piva… V Mnichově si otevřel malý pivovar, ve kterém zúročil to, co se naučil.
Po návratu do České republiky v roce 2004 otevřel Pivovar u Bulovky a na konci března 2010 také Jihoměstský pivovar v ulici Podjavorinské na Chodově, pomáhá i jiným pivovarům jako poradce technologií a má mnoho dalších aktivit v oblasti pivovarnictví a gastronomie (zajímá se třeba o molekulární gastronomii).
Zájmy – pivo, destiláty, jídlo a zase pivo.