K lehkému pivu lehký sýr a naopak… Zkuste se inspirovat naší tabulkou!
ležák – jemně kořeněný, s bylinkami, pažitkou, lehce osolené, tvarohovité
ležák plzeňského stylu – gervais, lehce nakyslý sýr
märzen (březňák) – pikantnější druhy sýra, romadúr
weissbier – čerstvý sýr, mozzarella, feta, balkánský sýr
kölsch – mladá gouda
alt – kořeněné druhy sýra
tmavé pivo – jemné plísňové sýry, s modrou plísní, s dvojí plísní
černé pivo – sýr s oříškovým aroma, s vlašskými ořechy
kouřové pivo – uzený sýr
slavnostní pivo (třeba oktoberfestové) – kořeněné alpské sýry, afinované sýry
světlý bock – sýry s dvojí plísní, kořeněné sýry
doppelbock – zralé aromatické sýry, nepasterované sýry
tmavý bock – zralé, tučné, nikoli hořké sýry
pšeničný bock, doppelbock – zralé tvrdé sýry, sýry s modrou kulturou
belgický weissbier – lehké sýry
ale (eil) – polotvrdé sýry
trapistická piva – sýr, vyrobený trapisty
britský ale – kořeněné sýry, čedar, plnější sýry
stout – čedar, kozí sýr, plísňový krémový sýr nebo s dvojí kulturou
Dobrou chuť!