21.1.2010 – K jakému pivu si dát který sýr?

2010
01.21

K lehkému pivu lehký sýr a naopak… Zkuste se inspirovat naší tabulkou!

ležák – jemně kořeněný, s bylinkami, pažitkou, lehce osolené, tvarohovité

ležák plzeňského stylu – gervais, lehce nakyslý sýr

Vyberte ke svému oblíbenému pivu správný druh sýra - pochutnáte si!

Vyberte ke svému oblíbenému pivu správný druh sýra - pochutnáte si!

märzen (březňák) – pikantnější druhy sýra, romadúr

weissbier – čerstvý sýr, mozzarella, feta, balkánský sýr

kölsch – mladá gouda

alt – kořeněné druhy sýra

tmavé pivo – jemné plísňové sýry, s modrou plísní, s dvojí plísní

Sýr s bílou plísní

Sýr s bílou plísní

černé pivo – sýr s oříškovým aroma, s vlašskými ořechy

kouřové pivo – uzený sýr

slavnostní pivo (třeba oktoberfestové) – kořeněné alpské sýry, afinované sýry

světlý bock – sýry s dvojí plísní, kořeněné sýry

doppelbock – zralé aromatické sýry, nepasterované sýry

Sýr s modrou plísní

Sýr s modrou plísní

tmavý bock – zralé, tučné, nikoli hořké sýry

pšeničný bock, doppelbock – zralé tvrdé sýry, sýry s modrou kulturou

belgický weissbier – lehké sýry

ale (eil) – polotvrdé sýry

Sýr tvrdý

Sýr tvrdý

trapistická piva – sýr, vyrobený trapisty

britský ale – kořeněné sýry, čedar, plnější sýry

stout – čedar, kozí sýr, plísňový krémový sýr nebo s dvojí kulturou

Dobrou chuť!

No comments.